Noi restricții în România!

Posted on mart. 25 2021 - 8:20pm by petre

Noi restricţii în România!

Vinerea, sâmbătă şi duminica, cei care locuim în zone cu incidenţa infectărilor peste 4 la mia de locuitori vom putea ieşi seara din casă doar pentru motive bine întemeiate și cu adeverință.

Magazinele, chiar si cele alimentare, se vor închide mai devreme.

Nu şi terasele unde au avut loc atâtea petreceri. Restricţii mai dure vor fi în localităţile cu incidenţa peste 7,5. Toate măsurile intră în vigoare de mâine seara.

 

 

Primul scenariu vizează localităţile a căror rată de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori. Vorbim de cele mai multe oraşe mari din ţară cum ar fi Bucureşti, Braşov, Constanţa sau Cluj-Napoca.

Aici, restricţiile se vor aplica în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică.

În aceste zile, magazinele se vor închide la ora 18:00 şi nu vom putea ieşi din casă după ora 20:00, decât dacă avem un motiv bine întemeiat, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere. Culmea, terasele rămân deschise, în ciuda petrecerilor ilegale.

Cel de-al doilea scenariu vizează localităţile cu o rată de infectare peste 7,5 la mia de locuitori. Aici, restricţiile vor fi valabile de Luni până Duminică, fără excepţie.

Deocamdată, singurul oraş mare care a repăşit această rată este Timişoara.

Cu 7,14 grad de infectare, Braşovul se apropie şi el de scenariul doi. Noile restricţii ar trebui să stăvilească valul trei al pandemiei şi să evite carantinarea. În Capitală, cifrele au scăpat de sub control. Din cele 6.600 de cazuri noi înregistrate în ultimele ore, o treime au fost în Bucureşti.

Şi Cluj-Napoca se apropie de pragul critic de infectări
Localnic: Trebuie să avem grijă şi de sănătatea noastră şi atunci, trebuie să luăm soluţiile cele mai bune. Carantinarea ajută într-o măsură, probabil.

 

În zonele unde rata de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori, nu vom putea merge la sală. Sălile de fitness vor fi închise. Toate aceste restricţii intră în vigoare de sâmbătă. Acestea au fost propuse în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi trebuie aprobate de Guvern, timp în care forma lor se mai poate schimba.

Comments

comments

About the Author