Nimeni nu se aștepta la asta! Ce se va întâmpla cu lanțurile Carrefour și Billla!

Posted on mai 22 2015 - 10:16am by petre

Francezii de la Carrefour tatoneazăpreluarea operațiunilor locale ale Billa, o rețea de 85 de supermarketuri cu afaceri de peste 300 mil. euro, dupăce Mega Image s-a retras din cursă, potrivit unor surse din piațăcitate de Ziarul Financiar.

Discuțiile se poartăacum în jurul valorii tranzacției, care ajunsese dupămai multe negocieri între 70 și 90 de mil. euro, conform sursei citate.

Informațiile privind vânzarea Billa au apărut în piațăîncăde anul trecut dupăce grupul german Rewe, proprietarul lanțului de super­marketuri, a renunțat la operațiunile din Italia pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour.

Oficialii companiei germane spuneau atunci căvor săîși concentreze atenția pe piețele unde au poziții de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa a ajuns al doilea cel mai mic jucător dupăReal, care mai păstreazădoar patru magazine dupăce alte 20 au fost preluate de Auchan. Magazinele Real sunt și ele de vânzare.

O eventualăvânzare a Billa ar reprezenta o a treia tranzacție pe piața autohtonăde retail din ultimii ani dupăce Lidl a preluat peste 100 de magazine Plus Discount și Auchan a cumpărat 20 de hipermarketuri Real.

sursa:L Ziarul Financiar

Comments

comments

About the Author