Nimeni nu se astepta! Austria si-a modificat constitutia din cauza refugiatilor

Posted on sept. 26 2015 - 5:18pm by petre

Camera superioarăa Parlamentului Austriei a modificat vineri Constituția pentru a obliga autoritățile locale săaccepte o cotăde migranți egalăcu 1,5% din populația țării, în pofida opoziției extremei-dreapta, în ascensiune, relateazăAFP în pagina electronică.

Decizia, care reflectăeforturile Uniunii Europene (UE) de a obliga statele membre săaccepte și mai mulți migranți, vizeazăsădecongestioneze principalul centru pentru refugiați de la Traiskirchen și urmeazăsăintre în vigoare la 1 octombrie.

Inițiativa aparține social-democraților cancelarului Werner Faymann și Partidului Poporului (centru-dreapta), care alcătuiesc coaliția aflatăla guvernare în Austria.

Majoritatea de două-treimi, necesarămodificării Constituției, a fost obținutăcu voturile Verzilor.

Partidul Libertății (extremă-drepata) – care vrea sărestricționeze numărul migranților și care conduce în sondajele de opinie la nivel național cu aproxmativ 30% în preferințele austriecilor – s-a opus modificării Constituției.

Austria a devenit în ultimele luni o țarăde tranzit majorăpentru zecile de mii de migranți care pătrund pe tertoriul ei dinspre Ungaria, unde ajung pe ruta din Balcanii de vest. Aceștia se îndreaptăcătre nordul Europei, în special către Germania.

ÃŽnsăaceastățarăbogată, cu o populație de 8,5 milioane de locuitori, se așteaptă, la rândul ei, săprimeascăanul acesta aproximativ 80.000 de solicitări de azil, un număr foarte mare în comparație cu alte state membre UE, raportat la populație. Viena a fost unul dintre principalii susținători ai sistemului UE de cote în vederea distribuirii migranților.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author