Nicolae Robu nu participa la deschiderea noului an scolar * Niciun camin renovat in Timisoara

Posted on sept. 10 2010 - 9:11am by petre

Desi este rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, senatorul Nicolae Robu nu vrea sa participe la deschiderea noului an scolar. Politicianul este de parere ca, decat sa ia parte la festivitatile de deschidere, mai bine ar merge in Parlament pentru o zi normala de lucru. Colegii lui din Senat nu au fost insa de acord cu propunerea acestuia, asa ca luni, nici senatorii si nici deputatii nu vor merge la lucru, ci se vor plimba prin scoli.

Eu, ca rector, as putea foarte usor sa fiu prezent in cat mai multe scoli, dar nu ma voi duce in nicio scoala, pentru ca eu respect scoala cu adevarat si cred ca daca o respectam atunci trebuie sa incetam odata cu promovarea politicului in scoli, de facto, si nu doar declarativ, a declarat Nicolae Robu.

Niciun camin renovat in Timisoara

Situatia spatiilor de invatamant si a caminelor pentru studenti este la fel ca anul trecut. De exemplu, la Universitatea Politehnica, nu s-au putut face decat lucrari de anvergura. La nivel universitar, nici Politehnica si nici alte universitati din tara nu au primit in acest an aproape nimic de la bugetul de stat pentru reparatii, reabilitari, modernizari ale spatiilor de invatamant si ale celor sociale. Prin urmare, nu s-au putut face decat lucrari de foarte mica anvergura, atat la camine, cat si in zona spatiilor de invatamant pentru pregatirea noului an universitar, a mai spus rectorul universitatii.

La Universitatea de Vest lucrurile stau la fel. Rectorul institutiei de invatamant, Ioan Talpos, spune ca nu s-a facut nicio lucrare majora pentru spatiile de invatamant sau pentru cele sociale, deoarece nu a venit niciun fond de la minister.

Roxana Deaconescu

Comments

comments

About the Author