Ne pregătim de Ruga Timișoarei

Posted on sept. 8 2023 - 10:16pm by petre

Cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane a Banatului, Sărbătoarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, orașul organizează tradiționala Rugă a Timișoarei, dar și Ziua Minorităților.

Evenimentele încep joi, 14 septembrie, la ora 20:00, în Piața Sfântul Gheorghe, cu spectacolul „Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș”, cu actorii: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu. Interpretează: Alina Mihocaș și Corala „Contrast”. Dirijor: Vasile Bădescu.

Vineri, 15 septembrie, la ora 9:30, la Catedrala Mitropolitană se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească.

De la ora 18, suntem așteptați în Parcul Rozelor, unde va avea loc spectacolul și jocul de Rugă. Încing jocul de Rugă orchestra și dansatorii de la Ansamblul „Timișul”, însoțiți de soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița. Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David.

Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 18:00, Parcul Rozelor va găzdui Ziua Minorităților.

Duminică, 17 septembrie, de la ora 18:00, în premieră va avea loc Ruga Tinerilor în Parcul Rozelor. În program: spectacol cu Ansamblul „Timișul” Tineret; poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara; „Cântec, joc și grai străbun”, cu laureații concursului omonim, organizat de Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara. Seara se va încheia cu jocul de Rugă, însuflețit de talentații tineri soliști Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (Serbia).

 

Comments

comments

About the Author