Naționala de handbal feminin a României a început cu dreptul mondialul din Serbia

Posted on dec. 7 2013 - 10:43pm by petre

Echipa de handbal feminin a României a reușit astă-searăo primăvictorie importantăla turneul final al Campionatului Mondial de Handbal Feminin, Sebria 2013. Prima adversarăcare i-a căzut victimănaționalei noastre a fost naționala Tunisiei, România dispunând de aceasta, fărăemoții, 27-17.
Un prim adversar răpus de România la acest turneul final, naționala Tunisei fiind vicecampioana Africii la handbal feminin și este pregătităde antrenorul care a câștigat Cupa Africii pe națiuni cu naționala Angolei, Paulo De Moura Pereira, care a fost și antrenorul echipei de handbal masculin din Porto, echipăce a eliminat în acestătoamnă, în play-off-ul Ligii Campionilor la Handbal Masculin, echipa H.C.M. Constanța.
Tunisia deschide scorul încădin primul minut de joc, prin Toumi,  dar, din minutul  4, Cristina Neagu egalează, din acel moment tricolorele nemaicedând inițiativa pe tabela de scor formației de pe continentul negru.  La pauzăscorul era favorabil României, 15-8.
Înrepriza a doua, naționala de handbal feminin a României continuăîn aceeași notăde dominare asupra adversarelor din Tunsia, reușind săîncheie jocul cu un avantaj de 10 puncte, 27-17.
România a debutat foarte bine la Novi Sad, în grupa D a turneului final al Campionatului Mondial de Handbal Feminin, Serbia 2013.  Jucătoarele au fost concentrate, s-au apărat excelent, iar în ofensivănu au existat sincope. Mingea a curs bine, linia de 9 metri s-a descurcat excelent, iar balonul a ajuns la pivot sau extreme.
Echipa de start a României a fost:
Paula Ungureanu (portar) – Luciana Marin (inter dreapta), Ada Nechita (extremădreapta), Oana Manea (pivot), Aurelia Brădeanu (coordonator de joc), Cristina Neagu (inter stâng), Valentina Elisei (extremăstânga). Antrenor Gheorghe Tadici.
Echipa de start a Tunisiei a fost:
Omrani – Elghaoui, Sfar Ben Chker, Toumi, Chebbah, Dhaouadi, Jaouadi. Antrenor, Paulo De Moura Pereira.
Cele mai bune marcatoare din naționala României au fost: Neagu și Perianu, fiecare câte 6 goluri, Nechita, 4 goluri, Brădeanu și Elisei, fiecare cu câte 3 goluri.
Cele mai bune marcatoare din naționala Tunisiei au fost: Chebbah, 5 goluri, Toumi și Dhaouadi, fiecare cu câte 3 goluri.
Tot în grupa D, s-au mai jucat, astăzi, partidele: Ungaria – Cehia 35-27 și Germania – Australia 36-15.
Următorul joc al naționalei de handbal feminin a Românei la turneul final al Campionatului Mondial de handbal, va avea loc luni, împotriva Australiei, de la ora 20:15.
Cornel Seracin

Comments

comments

About the Author