Motorul unui avion Tarom a luat foc in aer la Budapesta

Posted on mart. 16 2016 - 9:30pm by petre

Un avion de pasageri al companiei Tarom care efectua o cursăpe ruta Budapesta-București a aterizat de urgență, la scurt timp dupădecolare, pe aeroportul din capitala Ungariei. Potrivit presei, se pare căunul dintre motoarele avionului a luat foc.

Motorul unui avion Tarom a luat foc, miercuri, la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Budapesta, informeazăDigi24.

Șeful CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus căavionul s-a întors în aeroportul din Budapesta, la aproximativ cinci minute de la decolare. Mai mult, el a explicat cănu au fost văzute flăcări, ci fum, care a pătruns și în cabină, iar una dintre elice s-a oprit.

Înaeronavăse aflau în jur de 25-30 de pasageri. Echipajul i-a liniștit, le-a dat instrucțiuni și le-a spus căse pregătesc de o aterizare de urgență. Au întors aeronava pe aeroport și aterizarea a decurs cu bine.

Potrivit unui comunicat, „aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13.12 UTC cu destinația București, s-a întors la aeroportul din Budapesta după5 minute de zbor, din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul numărul 2”.

„Echipajul a acționat conform procedurilor standard în aceastăsituație și a aterizat, în deplinăsiguranțăpe aeroportul din Budapesta”, se mai spune în comunicat.

Potrivit Tarom, „pasagerii au fost debarcați în siguranțăși sunt asistați de către reprezentantii companiei Tarom”.

sursa: Mediafax, Romanialibera.ro

Comments

comments

About the Author