Moțiunea de cenzură a trecut! Grindeanu nu mai e prim-ministru – cine va fi viitorul premier

Posted on Iun 21 2017 - 12:39pm by petre

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.Sorin Grindeanu003

Moțiunea a trecut cu 241 de voturi, astfel că guvernul Grindeanu (ce a mai rămas din el) a fost demis. Sorin Grindeanu nu mai e prim-minitsru, urmând ca actuala coaliție majoritară PSD-ALDE să propună președintelui un nou guvern.

 

Florin Georgescu, prim vice-guvernatorului BNR, ar fi numele cel mai vehiculat pentru funcţia de premier a lui Liviu Dragnea, după demiterea Executivului Grindeanu. Şi din miniştrii fostului Guvern, vor rămâne unii pe posturi, potrivit unor surse apropiate PSD.

Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit încă de luni seară cu mai mulţi membri din partid pentru a face lista cu numele viitorilor membri ai guvernului. Strategia lui Dragnea este să ceară sprijinul Comitetului Executiv Naţional pentru fiecare ministru în parte.

Sursele citate spun că liderul PSD ar vrea să meargă pe mâna prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru funcţia de premier.

Printre cei care vor face parte din Exectutiv se află şi miniştri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb îşi vor păstra portofoliile, anunţă surse politice.
Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiţiei, în timp ce ALDE ar urma să-şi păstreze portofoliile actuale.

La Finanţe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deţinut funcţia, Eugen Teodorovici. Diplomatul de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziţia de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leş la Apărare.

Sorin Moisă şi Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiaţii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv, potrivit Mediafax

Comments

comments

About the Author