Moțiunea de cenzură a căzut! Guvernul Cîțu rezistă!

Posted on iun. 29 2021 - 6:15pm by petre

Prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată ”România EŞUATĂ.Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, a fost respinsă, marți, în plenul celor două camere ale Parlamentului.

Astfel, au fost înregistrate 201 voturi ”pentru” și 1 vot împotrivă, în condițiile în care, pentru ca moțiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi ”pentru”.

Parlamentarii coaliției PNL-USR-UDMR au decis să fie prezenți în plen, dar să nu voteze.

În timpul dezbaterilor, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a pus un sac negru în fața premierului Florin Cîțu, care încerca să vorbească de la microfonul plenului.

”Aici sunt morții dumneavoastră”, a strigat Șoșoacă, făcând aluzie la decizia Guvernului prin care, în timpul pandemiei de Covid-19, persoanele diagnosticate cu noul coronavirus și decedate au fost îngropate fără haine.

″În sacul acesta ei au aruncat cu apă, se pare, aşa arată un sac în care morţii din spitale aşa-zis de COVID au fost aruncaţi goi, după care trântiţi în nişte coşciuge şi îngropaţi în gropi săpate, fără să existe preoţi, fără să existe colivă”, a susţinut Şoşoacă, la Palatul Parlamentului, după ce a părăsit sala de plen.

Ea a afirmat că unul dintre chestorii de la Parlament a oprit-o să îşi ia sacul din plen, iar ea i-a pus mâna pe mască acestuia pentru a i se vedea faţa.

“Există un chestor care nu ştie să vorbească cu dumneavoastră, care zice – ia-ţi-l, fă-ţi-l. I-am pus mâna pe mască să i-o dau jos, să se vadă la faţă. M-a oprit să mă duc să îmi iau sacul”, a spus Diana Şoşoacă.

 

 

Comments

comments

About the Author