Moduri în care poți folosi oglinzi în design-ul de interior

Posted on mai 28 2021 - 6:18pm by petre

Moduri în care poți folosi oglinzi în design-ul de interior

Utilizarea unor oglinzi în design-ul de interior este unealta secretă a unui decorator. Pe lângă faptul că este un obiect practic pe care îl utilizăm zilnic, putem utiliza oglinzi pentru diverse alte scopuri ce țin mai mult de design-ul unei camere. Sunt foarte interesante modurile în care o glindă poate schimba aspectul unei camere. Iată mai jos câteva exemple pe care le poți pune în aplicare în propria ta casă, în funcție de aspectul pe care dorești să îl obți.

Utilizează oglinzi pentru a face camera mai luminoasă

Pentru a aduce mai multă lumină într-o cameră, tot ce trebuie să faceți este să plasați o oglindă pe peretele opus sau pe cel alăturat unei ferestre. În acest fel, lumina ce pătrunde în cameră se va reflecta în oglindă și va face camera mai luminoasă. Cu cât optați pentru oglinzi mai mari, cu atât cantitatea de lumină reflectată va fi mai mare.

Puteți dubla cantitatea de lumină chiar și din lămpi sau veioze folosind oglinzi. Le puteți plasa strategic în jurul acestora și veți obține luminozitate în cameră chiar și cu lumini artificiale.

Utilizează oglinzi pentru a face camera să pară mai mare

Oglinzile pot fi înșela ochiul uman. Pot fi utilizate pentru a oferi senzația de spațialitate sau chiar pentru a asunde un defect. Pot fi puse deasupra canapelei pentru a oferi această iluzie, de spațiu deschis. Sau pot fi poziționate în camere cu tavan înclinat sau spații înguste tocmai pentru acest efect. Dacă ai o cameră pe care vrei să o ”dublezi” ca spațiu, poți să utilizezi oglinzi pe un perete întreg. Poți opta chiar și pentru oglinzi decorate pentru a oferi un aer sofisticat camerei.

Utilizează oglinda ca punct central al camerei

În camerele în care nu există un punct central, precum un șemineu sau un tablou, puteți opta pentru o oglindă cu ramă ornată, sculptată sau gravată cât mai detaliat. Aceasta va deveni imediat centrul atenției și va completa întregul design al camerei.

Utilizează oglinzi pe post de ferestre

Indiferent dacă ai o fereastră mică sau poate chiar nici o fereastră în cameră, poți utiliza oglinzi pentru a da senzația de fereastră. Există modele de oglinzi realizate din panouri separate ce seamănă cu geamurile vechi. Acestea sunt perfecte pentru a da senzația unei ferestre în cameră, oferind astfel și senzația de spațialitate și luminozitate.

Utilizează oglinzi în colțurile întunecate ale casei

Având în vedere faptul că putem folosi oglinzi pentru a spori luminozitatea, este absolut logic că pot fi utilizate în colțurile cele mai întunecate ale unei camere tocmai pentru a contrabalansa și a spori luminozitatea în acea zonă. Poți plasa mobilier în culori deschise, alături de o oglindă și poate chiar și o lampă, și vei readuce la viață acel colț de cameră.

Optează pentru oglinzi în diverse forme

Nu este nevoie să optezi pentru oglinzi pătrățoase sau dreptunghiulare. Ai posibilitatea să alegi dintr-o variație foarte mare de forme, culori și mărimi și poți alege una care să se potrivească liniilor design-ului interior al camerei în care vrei să o poziționezi. Poți experimenta și poți fi creativ în alegerea de oglinzi atât pentru un dormitor sau un living, dar și pentru baie.

Utilizează oglinzi multiple pentru simetrie și decor

O altă idee ar fi să utilizezi mai multe oglinzi mici pe care să le așezi simetric în așa fel încât să obții un aspect armonios. Ele pot avea diverse forme și pot fi decorate diferit, însă, plasate împreună, pot forma un întreg. Există diverse moduri în care puteți aranja oglinzi din punct de vedere compozițional și conferă un aspect cu adevărat unic.

Poți utiliza oglinzi și în exterior

Da, oglinzile nu sunt doar pentru interior. Poți utiliza oglinzi chiar și pe terasă sau balcon pentru a spori luminozitatea, pentru a oferi senzația de spațiu sau chiar ca și centru de interes. Poți așeza o oglindă pe un perete, iar în fața acesteia poți așeza plante. Astfel vei obține senzația de mai mult verde.

Comments

comments

About the Author