Modernizarea în forță a drumurilor din județ continuă – Consiliul Județean a mai reabilitat unul

Posted on oct. 23 2018 - 2:18pm by petre

Consiliul Județean Timiș a inaugurat, astăzi, lucrările de reabilitare a Drumului Județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7 km.

Prin această investiție s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la 6 m, cu acostamente de 1 m. De altfel, pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă, s-au executat casete de lărgire din balast și piatră spartă, cu lățime de 1 m și grosime de 0,55 m.

În cadrul proiectului de reabilitare, au mai fost realizate 28 de racorduri cu drumurile laterale, au fost reprofilate șanțurile existente și au fost amenajate noi șanțuri – din pământ sau beton – destinate scurgerii apelor meteorice de pe partea carosabilă.

“Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit o nouă investiție și să oferim cetățenilor condiții optime de deplasare. Nu este însă o investiție locală, ci una de interes regional deoarece drumul face legătura cu o zonă turistică cu potențial major, satul rotund de la Charlottenburg, și mai ales vara mulți turiști folosesc această rută. Așa cum ați putut deja observa, strategia noastră privind drumurile județene este coordonată și cu proiectele turistice pentru a face mai facil accesul la diferite obiective. Recent am recepționat un alt drum într-o zona turistică, Făget – Drăgsinești, care face legătura cu Lacul Surduc”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pentru reglementarea circulației și siguranță în trafic, pe acest tronson al DJ 691A s-au executat lucrări de semnalizare rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor pe partea carosabilă.
Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, este de 4.858.341,84 lei (TVA inclus), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

Drumul Județean 691A face legătura între Mașloc şi Brestovăț, iar sectorul reabilitat este situat pe teritoriul administrativ al comunelor Mașloc și Bogda.Drum Sarlota

Comments

comments

About the Author