Mitropolitul Banatului și-a sărbătorit onomastica împreună cu oamenii fără adăpost

Posted on ian. 9 2024 - 3:56pm by petre

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și-a sărbătorit onomastica împreună cu persoanele fără adăpost din Timișoara.

Așa cum a obișnuit în ultimii ani, la Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul, Chiriarhul Banatului i-a vizitat pe credincioșii fără adăpost, oblăduiți la Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost din Timisoara.

Însoțit de părintele consilier social Cristian Pavel și de monahii de la Centrul eparhial, Ierarhul a luat prânzul alături de ei, le-a oferit alimente și obiecte de îmbrăcăminte, iar monahia Dr. Anastasia Pah le-a acordat asistență medicală. De asemenea, Părintele Mitropolit s-a întreținut cu beneficiarii centrului, i-a binecuvântat și le-a adresat tuturor un cuvânt de mângâiere și de încurajare.

„Aceștia sunt o parte dintre prietenii mei din Timișoara. Nicăieri nu m-aș fi putut simți astăzi mai bine, după ce am venit de la sfânta biserică decât printre acești oameni care își pun nădejdea numai în Dumnezeu. Ei nu au pe nimeni în afară de Dumnezeu și sunt ajutați de oameni cu suflet mare, așa cum este domnul director și alți binefăcători. Astfel, astăzi am încercat să aducem un dram de mângâiere acestor oameni, atât prin darurile oferite , cât și prin cuvântul de folos duhovnicesc pe care l-am rostit aici. Suntem alături de ei și încercăm să-i sprijinim și în găsirea unor locuri de muncă, pentru că sunt câțiva tineri care se pot integra, pe piața muncii. De aici, încet-încet, pot să zboare și ei în marea „cea sărată a acestei vieți” chiar dacă, pentru moment, aici sunt îngrijiți și au un adăpost deasupra capului. Marile necazuri apar însă din momentul când ies de aici și se confruntă direct cu această viață atât de aspră, care ne încearcă de atâtea ori”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Marius Cosmin Murariu, directorul general adjunct al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara prezent la eveniment, a apreciat eforturile Înaltpreasfinției Sale și i-a adresat urări de “La mulți ani!”, cu ocazia onomasticii. El a menționat totodată că acest moment arată cât de importantă este colaborarea dintre Biserică și instituțiile locale ale Statului în abordarea problemelor sociale.

În aceeași zi de aleasă sărbătoare, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan au fost distribuite pachete cu mâncare persoanelor care locuiesc în containerele ce aparțin Centrului de Suport pentru Situații de Urgență și Criză de la Pădurea Verde, Timișoara.

Centrul Social de Urgență pentru Persoane Fără Adăpost din Timișoara, situat pe strada Telegrafului nr. 8, joacă un rol crucial în comunitate, oferind servicii sociale gratuite sau contra cost pentru persoanele aflate în situații economico-sociale dificile. Aici, beneficiarii primesc două mese zilnice (prânz și cină) și beneficiază de consiliere și îndrumare către alte instituții specialitate.

Prin aceste vizite și acțiuni, s-a consolidat o relație strânsă de colaborare între Centrul eparhial și Centrul Social de Urgență, extinsă și la Direcția de Sănătate Publică (DSP Timiș) și Poliția Locală, care asigură securitatea și protecția acestui așezământ.

Comments

comments

About the Author