Mitropolitul Banatului a susținut o conferință istorică chiar în Catedrala Mitropolitană VIDEO

Posted on Apr 2 2017 - 11:26pm by petre

Dumincă seara, după Acatistul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, la Catedrala Mitropolitană a Banatului a avut loc un eveniment special.

În cadrul ciclului de comunicări prepascale cu genericul „Iconologia și Iconografia – Tezaurul Ortodoxiei” care se desfășoară în perioada 9 martie – 6 aprilie în organizarea specializării de Teologie Ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Asociația Studenților Creștin Ortodocși – Filiala Timișoara, Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a susținut Coonferința ”Creștinismul în catacombe”.

ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a prezentat credincioșilor și clerului aflat la Catedrala o prelegere istorică, ilustrată cu imagini proiectate pe un ecran mobil, referitoare la anii timpurii ai Creștinismului la Roma, rezultat al cercetărilor științifice realizate chiar de Vlădica Banatului. vreme de peste 25 de ani.

Conferințele se vor desfășura după următorul program:

9 martie – Simbolul dogmatic al icoanei, pr asist. dr. Adrian Covan

16 martie – Conceptul de icoană inmologică, pr. conf. dr. Constantin Jinga

23 martie – Iconarii bănățeni, cercetător dr. Sabina Pârvulescu

30 martie – Iisus Hristos ca icoană în lumina Sfinților Părinți, Arhimandrit Melchisedec Ungureanu

2 aprilie – Creștinismul în catacombe, IPS Ioan, Mitropolitul Banatului

6 aprilie – Lumină în Lumină, artist plastic Silviu Oravitzan

Fiecare conferință va fi însoțită de imnuri adecvate perioadei Postului Mare, în interpretarea corului Facultății de Litere, Istorie și Teologie, dirijat de diacon asist. dr. Ion Alexandru- Ardereanu.

Comments

comments

About the Author