MITĂ LA PRIMĂRIA CAPITALEI! Omul de lângăOprescu a fost ridicat de DNA

Posted on iun. 4 2015 - 11:17am by petre

Wigler Solomon, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), dupăce a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit DNA, Wigler Solomon a luat mită204.000 de euro, promițând căva interveni pe lângăconsilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), astfel încât aceștia săvoteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri.

Consilierul primarului general a fost prins în flagrant, miercuri seara, de procurorii DNA, în timp ce primea sumea de 25.000 de euro.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Wigler Solmon a cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei săaprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri în București, dar și pentru ca municipalitatea săofere o donație.

Înperioada mai-iunie 2012 – mai 2015, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului București, a cerut suma totalăde 230.000 euro. El a primit, în mai multe tranșe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunțător) pentru a interveni pe lângăfuncționari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului București și consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, lăsând săse creadăcăare influențăasupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri, conform DNA.

„Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria Municipiului București”, aratăDNA.

Wigler Solmon a primit suma totalăde 150.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și dupăvotarea hotărârilor respective.

„Înacelași scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmăaflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmăl-a asigurat pe martorul denunțător că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentăunuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri”, conform DNA.

Înacest context, consilierul lui Oprescu a convenit cu omul de afaceri ca, în 3 iunie, să-i dea 25.000 euro, urmând ca diferența pânăla 51.000 euro săo aducăîn săptămâna 8-12 iunie.

Miercuri seara, Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro.

„Anterior, în același scop, inculpatul primise, printr-un intermediar,  suma de 4.000 euro de la același om de afaceri. ÃŽntr-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângăprimarul general al municipiului București, pe lângăcare a lăsat săcreadăcăare influență, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru douăsupermarket-uri”, potrivit procurorilor anticorupție.

Pentru a instrumenta acest dosar, procurorii au beneficiar de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Wigler Solomon a fost reținut, el urmând săfie prezentat, joi, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivăpentru 30 de zile.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author