Ministrul Agriculturii, apel către români să nu mai golească rafturile magazinelor

Posted on mart. 13 2022 - 2:27pm by petre

 

Ministrul Agriculturii, apel către românii care golesc rafturile: „Producem suficientă hrană pentru populaţia noastră.”

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanții lanțurilor de magazine, dar și cu producătorii, pentru a se asigura că nu vor fi probleme cu stocurile de alimente.

Asta după ce foarte mulţi oameni au început să îşi facă provizii. Uleiul cu cel mai mic preţ s-a vândut primul. Din cauza cererii mari, în unele magazine cumpărătorii au putut să ia doar în cantităţi limitate.

Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii: „România nu e în nici un scenariu de risc să apară o criză alimentară sau să apară dezechilibre majore, pentru că producem suficientă hrană pentru populaţia noastră.”

Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: „România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României.
Aş vrea să mai precizez că, potrivit situaţiei la zi pe care o menţinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situează în parametrii necesari pentru consumul populaţiei. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie.”

Faptul că prețurile sunt în creștere este o realitate. Uleiul s-a scumpit cu peste 25 de procente în ultimul an, potrivit Institului Național de Statistică. În cele mai multe magazine, costă între 8 și 10 lei litrul.

 

Comments

comments

About the Author