Mii de oameni, la slujba de Înviere la Timișoara VIDEO

Posted on mai 2 2021 - 1:07am by petre

Mii de timișoreni au participat, sâmbătă noaptea, la slujba de Înviere la bisericile ortodoxe din Timișoara.

Deși prognoza pe toate canalele meteo anunța ploaie în jurul miezului nopții, lumea nu s-a speriat și, începând cu ora 23:00, oamenii au început să se apropie de bisericile din cartierele în care locuiesc sau la Catedrală.

Și anul acesta, lumina sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România cu un avion care a plecat în jurul orei 15:00 de pe aeroportul Ben Hurion din Tel Aviv și a aterizat la orele serii pe raportul Otopeni din București.

De aici, lumina sfântă a fost preluată de delegațiile din centrele parohiale din întreaga țară iar la Timișoara avionul charter a aterizat la ora 21:00.

La Catedrala Mitropolitană din Timișoara, la slujba de înviere au participat câteva mii de oameni.

La miezul nopții, luminile din Catedrală s-au stins iar Mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția sa Ioan, a ieșit din altar cu lumina sfântă pe care a dăruit o preoților și mulțimii de credincioși.

După ceremoniile din exteriorul Catedralei și după înconjurarea bisericii, o parte dintre credincioși a plecat spre case cu lumânările aprinse iar alții au rămas în continuare la slujbă în Catedrală, dar și în pe platoul din față unde oficierea se putea auzi la difuzoare.

Fapt îmbucurător, foarte mulți tineri au participat la slujba de înviere în bisericile din Timișoara.

Comments

comments

About the Author