Mii de oameni în stradă în România – la Galați protestatarii au dat cu pietre în jandarmi

Posted on mart. 29 2021 - 10:54pm by petre

Mii de persoane au ieșit luni să protesteze față de restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului în București și în mai multe orașe din țară. În Capitală, un protestatar a fost reținut.

În Galați, manifestanții au aruncat cu pietre în jandarmi.

UPDATE: În jurul orei 23.00, protestatarii din București au început să dea cu petarde și să arunce cu sticle spre guvern. Totodată, unii și-au dat foc la măști. Unii dintre manifestanți au pornit spre casă.

UPDATE: Protestatarii au revinit în Piața Victoriei, în jurul orei 22.00, după ce s-au plimbat prin București pe traseul Obor-Calea Moșilor-Centru-Universitate. Aproape 1.000 de protestatari au mărșăluit pe Calea Moșilor din Capitală, blocând circulația.

Incidente în Galați: Protestatarii au aruncat cu pietre în jandarmi

UPDATE: Protestatarii din Galați au aruncat luni seara cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni protestează față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului.

Protestatarii au pornit în marș pe străzile din centrul orașului, iar la ora transmiterii acestei știri au blocat una dintre cele mai impornate străzi din Galați. La un moment dat, mai mulți protestatari au aruncat cu pietre și petarde spre jandarmii care asigură ordinea la protest. Luni este a doua seara consecutivă de proteste la Galați. Luni, peste 500 de oameni au ieșit în stradă și au scandat împotriva restricțiilor impuse de autorități.

În Craiova, doi protestatari s-au bătut între ei

Doi bărbaţi participanţi la protestul organizat la Craiova faţă de restricţiile anti-COVID au fost duşi la secţia de poliţie, după ce între aceştia a avut loc o altercaţie. „Jandarmii au intervenit şi i-au condus pe cei implicaţi la secţia de poliţie, pentru identificare şi stabilirea împrejurărilor producerii incidentului”, a informat luni seară Jandarmeria Română.

UPDATE: Protestatarii mărșăluiesc și pe Ștefan cel Mare, care în acest moment este blocat. S-au aruncat cu petarde. Protestatarii se îndreaptă acum din nou spre Universitate.

 

Proteste și în țară

Peste 200 de persoane au ieșit în stradă și în centrul municipiului Arad, faţă de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. Oamenii au scandat „Libertate!” sau „Hoţii!”. Mulţi dintre cei prezenţi la manifestaţie nu poartă măşti de protecţie.

În Hunedoara, 150 de persoane au luat parte la acţiuni de protest faţă de măsurile restrictive impuse de autorităţi pentru a reduce cazurile de infectare cu SARS-CoV-2, cei mai mulţi participanţi fiind în municipiile Deva, Hunedoara şi Petroşani. Oamenii au plecat din faţa Prefecturii Hunedoara într-un marş pe principalele bulevarde ale oraşului. Oamenii au purtat diverse pancarte şi au strigat, printre altele, „Libertate!” şi ”Jos masca!”.

 

Și la Bistrița-Năsăud, peste 200 de persoane au protestat în faţa Instituţiei Prefectului împotriva măsurilor de restricţie adoptate în context pandemic, acţiunea fiind organizată de reprezentanţii centrelor sportive şi de fitness din municipiul Bistriţa, nemulţumiţi de faptul că au fost nevoiţi să îşi întrerupă activitatea.

La Timişoara, câteva sute de protestatari sunt adunaţi în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei. Iniţial s-au adunat în faţa Prefecturii Timiş, apoi au plecat spre Catedrala Mitropolitană unde s-au aşezat pe trepte şi au spus o rugăciune. Ulterior, manifestanţii s-au dus în faţa Operei unde se află în prezent. Se scandează ”Jos Guvernul”, ”Fără carantină” şi s-a cerut demisia secretarului de stat Raed Arafat şi a primarului Dominic Fritz. În municipiul Timişoara circulaţia după ora 20.00 este interzisă, oraşul având o incidenţă de peste 8 cazuri la mia de locuitori.

Comments

comments

About the Author