Medici și investitori și-au dat mâna: Băile Herculane trebuie sărenascădin datoria moralăfațăde natură

Posted on apr. 28 2014 - 10:27pm by aaevfzauf

pro turism herculane 1Sambătă, 26 aprilie, la Hotel Afrodita din Băile Herculane, s-a dat startul unei campanii civice care își propune săaducăBăile Herculane pe harta stațiunilor de mare succes din Europa.

Peste 80 de participanți, medici de familie, autorități publice, scriitori, investitori și operatori de turism s-au întalnit în cadrul Conferinței „ ÃŽntoarcerea la apă. Prevenția, bazăpentru sănătate„.

La unison, cei prezenți la aceasta acțiune, au considerat căapele miraculoase ale stațiunii trebuie sătransmităun mesaj către întreaga lume, si anume că, aici în locul iubit de atâtea generații, sănatatea își găsește parteneri de încredere în ape și aer. Aici s-au tratat timp de doua milenii trupuri și suflete, aici și-au găsit izvoare de inspirație mari scriitori, aici natura a pus la un loc bogății rare. De aceea, avem obligația moralăde a ne întoarce privirea către un loc unic al României.

med wellnessAsociația Pro Turism lanseazăîntoarcearea la apamiraculoasă
Asociația Pro Turism Herculane a desfășurat în perioada 25 aprile- 27 aprilie 2014, la Hotel Afrodita din Herculane, Conferința Națională„ÃŽntoarcerea la apă! Prevenția, bazăpentru sănătate„.

Aceastăconferințăa avut ca scop transmiterea de concluzii și soluții factorilor de decizie implicați în dezvoltarea turismului balnear. Încadrul discuțiilor au fost abordate teme esențiale pentru turismul de sănătate

Cea mai bogatățarăîn ape minerale, cea mai slab exploatatădin Europa
România este țara europeanăcu cele mai multe izvoare minerale. La ora actualăaici sunt concentrate circa o treime din izvoarele minerale ale Europei. Înaceste condiții se impune o atenție sporităasupra stațiunilor balneare. O dezvoltare susținutăși durabilăa acestor izvoare ar aduce evident venituri substanțiale la bugetul statului. 

“Am fi sigur o țarămult mai bogată, dar și foarte inteligentăpentru cădacăam reuși săexploatăm în stil creativ și pentru sănătatea oamenilor sigur în primul rând s-ar reduce substanțial sumele alocate din buget pentru căam slăbi foarte mult bugetul țării și am putea face niște lucruri fantastice pentru cănoi avem aceste izvoare miraculoase răspândite pe toatăsuprafața țării. Practic acoperătoatăgama de afecțiuni pe care le pot avea oamenii și  în situația în care am putea săexploatăm și am putea într-adevăr sădevenim o industrie balnearăașa cum sunt în țările europene de succes România ar putea într-adevăr sădevinăo țarăcu un potențial deosebit și o țarăcare ar putea sătrăiascădin turismul balnear foarte, foarte bine„, declarăNicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, prezent la conferința 

baile herculane
Apa minerală, resursa pentru sănatate
SĂƒnătatea este darul cel mai de preț, iar natura ne dăun support extraordinar prin intermediul factorilor naturali.Aerul ionizat, apele minerale și sulfuroase sunt adevarate stocuri de vitalitate pentru fiecare persoanăcare acceseazăacest tip de turism.

„Ape minerale de la Băile Herculane sunt miraculoase pentru cătrateazăfoarte multe afecțiuni, în primul rând afecțiuni care țin de aparatul locomotor, chiar și afecțiuni postraumatice, dar și afecțiuni respiratorii, afecțiuni dermatologice. Foarte mulți vin săfacătratament preventiv la Băile Herculane, iar mulți vin pentru căsunt anumite proceduri care se păstreazădin antichitate, de exemplu băile de revitalizare ale împărătesei Sissi păstrate exact cum se făceau atunci. Aceste băi, în afarăde o concentrație anumităde uleiuri esențiale care se folosesc, se introduce și rozmarinul, și dupăo asemenea baie de revizalizare se poate face un masaj deosebit și atunci sigur cei care vin sunt foarte mulțumiți„, a spus medicul Otilia Oprișan, care coordoneazăbaza de tratament din cadrul hotelului „Afrodita„. 

patron Afrodita HErculane

Marian Băzăvan – directorul lanțului hotelier BACOLUX

Investitorii au venit catre Baile Herculane din dorința de a sprijini bogația naturii
Am simțit cătrebuie săne unim forțele pentru a readuce Băile Herculane pe un loc de cinste în topul stațiunilor balneoclimaterice. Practic, acest loc, atât de bogat în factori naturali, ne obligăla o implicare activă. Istoria și comorile naturale nu ne lasăsătrecem nepăsători pe lângăceea ce se întâmplă. Înultimii ani, s-a investit în baze de tratament și hoteluri, iar turiștii au reîntors privirea către acest loc minunat, însăavem nevoie de mai mult, avem nevoie de susținere și implicare din partea tuturor factorilor. De la autorități și pânăla românii care conștientizeazăvaloarea acestor ape miraculoase, cu toți putem pune umărul pentru renașterea turismului de sănătate. Noi am dat startul, acum așteptăm alăturarea celorlalți„ , a declatat Florin Băzăvan, managerul hotelului Diana

Conferinta Natională„ÃŽntoarcerea la apă. Prevenția, bazăpentru sănătate„ s-a incheiat cu succes, iar in urma acestei întâlniri de mare importanțăs-a dat startul unui proiect curajos, acela de a revitaliza stațiunea Baile Herculane cu ajutorul celor care prețuiesc natura.wellness afrodita

Comments

comments

About the Author