Medic, șefa Secției Cardiologie, nevaccinată, internată în stare gravă cu COVID

Posted on apr. 29 2021 - 8:54pm by petre

Șefa Secției Cardiologie 1 din cadrul Spitalului Județean Sibiu este internată în stare gravă cu COVID.

 

Aceasta nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Medicul cardiolog Gabriela Eminovici, în vârstă de 55 de ani, șefa Secției Cardiologie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu se află internată, în stare gravă cu COVID.

 

Aceasta nu este vaccinată anti-COVID, potrivit managerului instituției, Florin Neag.

 

În momentul de față aceasta a fost transferată, la cererea familiei, în spitalul din Oradea, pentru a putea beneficia de terapia ECMO – un „plămân artificial” care poate substitui activitatea plămânilor în cazurile extrem de grave, scrie Turnul Sfatului.

„Doamna doctor nu era vaccinată”, a spus Florin Neag, managerul Spitalului Județean. Acesta a menționat faptul că medicul cardiolog se află în acest moment, în spitalul din Oradea, la cererea familiei, deși medicii care au tratat-o la Sibiu nu au recomandat transferul, pentru că starea de sănătate poate fi alterată în timpul transportului.

„Principalul motiv al transferului a fost încercarea cu terapie cu ECMO, acest tip de terapie era baza și este o alternativă terapeutică pe care noi nu o avem. În momentul de față se află transferată la Spitalul din Oradea pentru a putea face această terapie. Deocamdată nu se mai are în vedere transferul în Germania. Nu am nicio nouă informație în acest sens. La Oradea a ajuns aseară, iar transferul s-a desfășurat în condiții bune. Medicul Csillag (n.r. medicul Bogdan Csillag) a supravegheat-o, nu au fost probleme”, spune dr. Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Medic primar cardiologie Gabriela Eminovici are 55 de ani și este șefa Secției de Cardiologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

Aceasta a fost diagnosticată cu COVID-19, iar în data de 20 aprilie a fost internată pe secția de Boli Infecțioase. Din păcate, starea ei s-a agravat și a ajuns pe Secția ATI Modular a spitalului.

Familia a cerut transferul, inițial, la un spital din Germania. Locul a fost însă ocupat și nu a mai fost posibil transferul.

sursa: Turnul Sfatului.ro

Comments

comments

About the Author