Masacru în Canada – cel puțin zece oameni uciși și 15 răniți pe stradă

Posted on sept. 5 2022 - 11:26pm by petre

Masacru în Canada. Cel puțin 10 persoane au fost înjunghiate și alte 15 au fost rănite de doi indivizi. Aceștia nu au fost încă prinși de poliție.

 

Poliţia canadiană a anunţat duminică că zece persoane au fost ucise şi cel puţin 15 au fost rănite prin înjunghiere în provincia Saskatchewan, transmite luni Reuters.

Poliţiştii sunt pe urmele a doi suspecţi, Damien Sanderson şi Myles Sanderson, care călătoresc într-un Nissan Rogue negru.

 

Înjunghierile au fost raportate dimineaţa devreme (la 05:40 a fost primit primul apel), iar la ora 8:20 poliţia a emis o alertă de persoane periculoase la nivelul provinciei. Până duminică după-amiază au fost emise alerte similare în provinciile învecinate Alberta şi Manitoba.

Atacurile au avut loc în mai multe locuri, printre care James Smith Cree Nation şi Weldon din provincia Saskatchewan. Au fost identificate 13 scene ale crimei, pe care poliţiştii le investighează în prezent, conform informaţiilor furnizate de poliţia din Saskatchewan, provincie situată în centrul Canadei.

Poliţia a mai spus că unele victime par să fi fost vizate de suspecţi, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

Este posibil să există şi alţi răniţi, care s-au deplasat individual la diferite spitale, a mai precizat poliţia canadiană într-o conferinţă de presă.

Rhonda Blackmore, comandanta poliţiei din Saskatchewan, a declarat că autorităţile nu ştiu dacă suspecţii au schimbat maşina. Ea a adăugat că ancheta este în faza iniţială şi se cercetează relaţia dintre cei doi suspecţi şi dacă aceştia erau cunoscuţi de poliţie.

Comments

comments

About the Author