Mai multe sanse pentru persoanele private de libertate la integrarea sociala

Posted on sept. 21 2010 - 11:57am by petre

In Penitenciarul Timisoara se desfasoara, timp de un an, un proiect educational – Managementul Voluntariatului in Penitenciar ce are ca obiectiv general implicarea diferitilor factori interesati in gasirea de solutii inovative pentru reinsertia sociala a persoanele private de libertate.

Proiectul porneste de la identificarea motivelor pentru care este nevoie de atragerea de voluntari si realizarea unui sondaj cu privire la nevoile si asteptarile persoanelor private de libertate, referitoare la activitatile in care vor sa fie implicate.
Prin cadrul acestui proiect se doreste consolidarea legaturilor cu comunitatea, prin implicarea membrilor sai in activitati de educatie si asistenta psihosociala, adresate populatiei penitenciare si cresterea numarului de persoane private de libertate implicate in activitati ce vizeaza dezvoltarea competentelor necesare unei bune reintegrari sociale. Voluntarii vor parcurge cateva sedinte de pregatire, dupa care vor desfasura activitati de asistenta psihosociala, educationale, religioase, ocupationale cu detinutii, ajutandu-i astfel sa se reintegreze social si sa nu mai recidiveze.
Pregatirea voluntarilor consta in informarea si familiarizarea acestora cu privire la structura sistemului penitenciar romanesc si legislatia care reglementeaza executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Tot pe baza acestui proiect, voluntarii aduc in penitenciar o oportunitate de sprijin, o legatura cu comunitatea externa, permitand persoanelor private de libertate sa aiba o perspectiva diferita de cea care le poate fi data de personalul unitatii.

Comments

comments

About the Author