Mai multe românce își cresc copiii în pușcăriile din Europa

Posted on mart. 29 2015 - 5:33pm by petre

Numeroase țări europene, precum Elveția, Belgia, Suedia, Spania, Franța, Danemarca, Grecia și Italia, au prevederi legale care reglementeazăsituația femeilor aflate în închisoare, cărora li se poate acorda dreptul, în baza unor condiții specifice, de a-și aduce copiii în centrele de detenție.

„Înprezent, la nivelul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare menționate, existăîn atenție cinci cazuri ale unor femei de cetățenie românăaflate în aceastăsituație, respectiv unul în Elveția, unul în Franța, unul în Portugalia și douăîn Spania”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea agenției MEDIAFAX.

Potrivit MAE, reprezentanții misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare fac vizite periodice la penitenciare și acordăasistențăconsulară, la cerere, fiecărui cetățean român aflat în detenție, care își exprimădorința de a dialoga cu consulul. Totodată, consulii români participăconstant la întrevederi cu reprezentanții penitenciarelor, cu scopul de a obține informații actualizate asupra situației cetățenilor români aflați în centrele de detenție.

ÎnRomânia, femeile pot sta cu copiii lor în penitenciar doar pânăcând aceștia împlinesc vârsta de un an, astfel de regim fiind doar la Penitenciarul de Femei Târgșor. Înprezent, însă, nicio femeie nu se aflăîn închisoare alături de copilul său, deoarece instanțele au admis cererile lor de întrerupere a pedepsei.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author