Lupte de stradă în Franța după victoria lui Macron

Posted on apr. 25 2022 - 12:27pm by petre

Duminică noaptea au avut loc mai multe proteste violente la Paris și Lyon. Sute de manifestanți au ieșit în stradă în semn de protest față de victoria în alegeri a președintelui francez Emmanuel Macron.

Protestatarii au aruncat cu artificii într-o mașină de poliție din Lyon, în timp ce polițiștii au lansat gaze lacrimogene și i-au dispersat în forță pe manifestanții adunați în Piața Place de la Republique din Paris.

O filmare arată sute de polițiști și de protestatari pe străzile din Paris. Se aud fluierături puternice, ţipete şi sticle sparte. O mașină ia foc.

Naționaliștii de extremă-dreaptă s-au declarat nemulțumiți de victoria lui Emmanuel Macron. Polițiștii aflați la fața locului au lansat gaze lacrimogene și au atacat zeci de protestatari.

În discursul victoriei, Macron a promis francezilor că nimeni nu va fi lăsat pe margine și că nu este candidatul unei tabere, ci „președintele tuturor”.

Președintele în exercițiu Emmanuel Macron a obținut un nou mandat în fruntea Franței, după o victorie fermă în fața rivalei sale, reprezentanta extremei-drepte Marine Le Pen. Rezultatele oficiale parțiale, arată că Macron conduce cu 58,54% în fața lui Le Pen, care a fost votată de 41,46% dintre alegători.

Comments

comments

About the Author