LUARE DE OSTATICI într-un ATAC ISIS la Paris

Posted on iun. 14 2016 - 9:08am by petre

Un polițist francez și soția sa au fost uciși luni searăîn locuința lor din suburbia parizianăMagnanville, unde au fost luați ostatici alături de fiul lor de trei ani, de un atacator, atacul fiind revendicat de rețeaua teroristăStat Islamic, relateazăLe Figaro.

UPDATE 09:42- Atacatorul din Paris era deja condamnat pentru apartenența la o grupare teroristă- surse

Bărbatul care a ucis un polițist și pe soția acestuia în locuința lor din suburbia parizianăMagnanville luni seară, atac revendicat de rețeaua Stat Islamic, a fost identificat ca Larossi Abballa, condamnat la închisoare pentru apartenențăla o filierăteroristă, susțin surse din poliție.

Larossi Abballa, identificat de autoritățile franceze ca autorul atacului de luni seară, a fost arestat în 2011 și condamnat în 2013 la trei ani de închisoare, dintre care ÅŸase luni cu suspendare pentru apartenențăla o filierăde recrutare a militanților teroriști prin Pakistan, susțin surse din poliție citate de Le Figaro.

El era cunoscut de autoritățile franceze și pentru alte infracțiuni.

Un atacator l-a înjunghiat de mai multe ori pe polițistul francez în vârstăde 42 de ani, înainte de a se baricada în casa victimelor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

Victima, care ocupa postul de șef-adjunct în cadrul comisariatului din Mureaux, purta haine de civil în momentul în care a fost agresat.

Potrivit lui Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, suspectul l-a lovit pe politișt înainte de a intra în casă, dupăcare s-a baricadat în casa acestuia.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 20.30. O orămai târziu, forțele de intervenție au sosit la fața locului pentru a lansa negocieri de eliberare. Dar atacatorul a fost împuÅŸcat mortal de membrii unei unități de elităa poliției franceze dupăce negocierile de predare au eÅŸuat.

Încasa polițistului, a fost descoperit corpul partenerei acestuia, care era și ea angajatăla Ministerul de Interne. Încasăse afla și un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipămedicală.

Ulterior, rețeaua teroristăStat Islamic a revendicat atacul prin agenția Amaq afiliatăgrupării.

„Un combatant al rețelei Stat Islamic a ucis un comisar-adjunct din localitatea Mureaux și soția acestuia”, scrie agenția Amaq.

„Vor fi elucidate circumstanțele acestei drame abominabile în cadrul anchetei care va determina cauza exactă(a atacului)”, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.

sursa: MEDIAFAX

Comments

comments

About the Author