„Leul deșertului„, pe scena Naționalului din Timișoara – Radu Beligan joacăalături de Maia Morgenstern într-un spectacol savuros

Posted on nov. 28 2014 - 1:20pm by petre

„Leul deșertului„, spectacolul în care Radu Beligan joacăpentru prima datăîn cariera sa, adevărat fenomen de longevitate teatrală,  împreunăcu Maia Morgenstern, ajunge în fața publicului din Timișoara la doar o lunăși câteva zile de la premiera absolută. Leul Desertului Maia Beligan

Regizat chiar de maestrul Beligan, spectacolul va fi jucat marți, 2 decembrie 2014, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara. Piesa a fost scrisăde  Mona Radu special pentru Radu Beligan,  venerabilul artist român care, din decembrie 2013, figureazăîn Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încăîn activitate pe scena unui teatru, și pentru Maia Morgenstern, marcând astfel prima întâlnire a celor doi celebri actori într-un  spectacol.

„Piesa este o comedie. Din titlu, m-aș fi gândit căeste o dramă, despre leul nepotrivit în deșertul nepotrivit”,  comentează, cu umor,  Maia Morgenstern.

Comedia aduce în fața spectatorilor lumea înțesatăde intrigi a unui cartel mafiot internațional: „Undeva, într-un loc exotic de pe malul oceanului, Ingrid Rodnin, o femeie de afaceri frumoasăși rapace, a deschis ultimul dintr-o amplărețea de hoteluri de lux. Inaugurarea a fost un mare succes, printre invitați numărându-se VIP-uri precum Angelina Jolie și  prefectul  James Lyon, un politician care pentru  corectitudinea sa a fost supranumit  Leul deșertului. Toate  bune și frumoase pânăcând, total neașteptat, își  face apariția Nikolay Rodnin, magnatul diamantelor, socrul și mentorul lui Ingrid. Nikolay a făcut un pariu în urma căruia riscăsăîși piardăîntreaga avere. Singurul care ar putea săîl ajute e intransigentul prefect Lyon. Nikolay face apel la trecutul de damăde companie al nurorii sale, sperând săîl corupăpe Lyon cu ajutorul farmecelor lui Ingrid, dar planul lui întâmpinăo complicație neprevăzută: Ingrid e îndragostităde Leul deșertului„.

Alături de Maia Morgenstern și de Radu Beligan, distribuția reunește alți  actori importanți ai scenei românești: Mircea Rusu, Tania Popa, Lamia Beligan și George Remeș.

„Constat că, de foarte mulți ani – sănu uităm căla vârsta mea totul pare o eternitate trăităîntr-o clipă- oamenii măbănuiesc de  ținerea unei cantități impresionante de secrete: secretul succesului, secretul tinereții veșnice, secretul fericirii, etc. Secretul e cănu existănici un secret. Dacăîți faci bine treaba și cu seriozitate și mai ales, dacăîți respecți publicul, publicul te respectăla rândul lui. Pe urmă, vine și dragostea, pentru cănu poate exista dragoste acolo unde nu existărespect. Iar dragostea, în înțelesul ei extins, dragostea de oameni, dragostea de viațăeste unul din ingredientele unei vieți împlinite și îndelungate”, a dezvăluit maestrul Radu Beligan, citat de organizatorii evenimentului.

Premiera absolutăa piesei „Leul deșertului„ a avut loc în 28 octombrie, la București, biletele epuizându-se cu mult înainte de repetiția generală.  Pentru prima reprezentație de la Timișoara biletele au, în funcție de locuri, prețuri între 60 și 100 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei.

Comments

comments

About the Author