Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, în linie dreaptă – PSD vrea măcar ca angajații să fie testați gratuit timp de 60 de zile, apoi pe banii lor

Posted on nov. 11 2021 - 1:59pm by petre

În cadrul negocierilor care se desfășoară joi, la Parlament, social-democrații au lansat o nouă propunere legată de legea privind certificatul verde.

În ceea ce privește legea privind certificatul verde, PSD vrea să introducă un amendament care să prevadă testarea gratuită timp de 60 de zile pentru angajați (teste rapide), urmând ca după 60 de zile să lase acces doar cu dovada vaccinării, dovada trecerii prin boală sau testare pe banii fiecăruia.

Potrivit unor surse, PNL și USR ar fi de acord cu această propunere, dar mai rămâne de stabilit dacă vor fi 60 sau 90 de zile.

Propunerea legislativă, respinsă în Senat
La finalul lunii octombrie, senatorii au respins propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul unităţilor publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Inițial, senatorii prezenți fizic în Senat au votat majoritar împotrivă. După acest vot s-a trecut și la votul celor care munceau de acasă, iar rezultatul a fost pentru respingerea proiectului de lege.

Propunerea legislativă a înregistrat 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi.

În cadrul ședinței, PNL, UDMR și USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege

Comments

comments

About the Author