Klaus Iohannis demisioneazăazi!

Posted on dec. 2 2014 - 12:05pm by petre

Președintele ales, Klaus Iohannis, va demisiona, marți, din funcția de primar al municipiului Sibiu și ar urma săfacăacest anunț la ora 13.00, la „ultima întâlnire cu reprezentanții presei locale în calitatea sa de primar„, afirmăsurse oficiale din Primăria Sibiu.

Surse oficiale din Primăria Sibiu au declarat corespondentului MEDIAFAX căprimarul Klaus Iohannis va demisiona din aceastăfucție în cursul zilei de marți.

Jurnaliștii au fost invitați la ora 13.00 la o conferințăde presăsusținutăde Iohannis – „o ultimăîntâlnire cu reprezentanții mass-media localăîn calitatea sa de primar„, conform Serviciului de presăal Primăriei Sibiu.

Potrivit legii, prefectul județului ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului, împreunăcu un extras din procesul-verbal al ședinței, se înainteazăMinisterului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfășurării alegerilor pentru un nou primar.

Alegerile trebuie săaibăloc în termen de maximum 90 de zile din momentul în care postul de primar este declarat oficial vacant.

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu în urmăcu 14 ani. La alegerile din 2000, a câștigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La următoarele alegeri, Iohannis a reușit săcâștige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din țară. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar în iunie 2012 câștiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidențial din noiembrie, Klaus Iohannis a obținut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. În21 noiembrie, Curtea Constituționalăa adoptat hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale și a alegerii lui Klaus Iohannis funcția de președinte al României.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author