Kaufland mărește salariile și face angajări în 23 de orașe! Vezi cât va câștiga un angajat

Posted on dec. 31 2015 - 4:05pm by petre

Lanțul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerțului local, va majora din ianuarie 2016 salariul minim din cadrul companiei la 1.300 de lei brut (946 de lei net), pentru 12 salarii anuale, la care se adaugăaproximativ 197 de lei brut sub formăde bonuri de masă, “acordate angajaților încădin prima zi de lucru„, potrivit unui comunicat de presătrimis de companie către Ziarul Financiar.

“Kaufland România, în calitate de cel mai mare angajator privat din România, salutăinițiativa Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri privind majorarea salariului minim brut garantat pe economie„ se aratăîn comunicatul Kaufland România.

La nivel de economie sunt 1,1 milioane de angajați care primesc salariul minim, însăGuvernul a decis în ședința de ieri ca salariul minim săfie majorat de la 1 mai 2016 la 1.250 de lei brut fațăde 1.050 de lei brut în prezent.

Kaufland are potrivit ultimelor date ZF circa 15.000 de angajațI, însăîn perioade vârf retailerul merge către 20.000 de angajați, potrivit unor date de la Inspecția Muncii. Compania deține local peste 100 de hipermarketuri cu politicăde discount.

O altămăsurăanunțatăde Kaufland România începând cu 1 ianuarie 2016 este acordarea de minim de 22 zile de concediu tuturor noilor angajați, la care se adaugăpânăla cinci zile de concediu suplimentar în următorii ani de activitate. “Prin aceste măsuri sperăm sa stimulăm piața muncii(…) “ mai anunțăcompania.

De asemenea, lanțul de magazine Kaufland anunțăpe site-ul propriu, la seciunea care, căface angajări pentru unitățile din 23 de orașe, pr diferite poziții, cu sau fărăstudii superiare.

Kaufland România a obținut în 2014, ultimul an pentru care existădate financiare disponibile, afaceri de 1,8 miliarde de euro, cifrăce poziționeazăretailerul ca lider detaÅŸat al comerțului local. Nemții sunt, totodată, cel mai mare angajator din comerț.

sursa: ZF.ro

Comments

comments

About the Author