ÃŽți vine săcrezi ce scrie presa britanicădespre România?

Posted on mart. 1 2016 - 4:06pm by petre

Jurnaliști ai publicației The Sun au petrecut 48 de ore în Transilvania, notând căregiunea nu merităvizitatădoar pentru mitul lui Dracula, ci și pentru perspectivele panoramice, pentru castelele „desprinse parcădin Harry Potter” și pentru barurile dosite pe străzi sinuoase.

Anul acesta, Lonely Planet a desemnat Transilvania destinația desăvârșităpentru călătorii. „Nu merităvizitatădoar pentru mitul lui Dracula, pentru vederile panoramice asupra peisajelor de o frumusețe tulburătoare, ci și pentru castelele gotice – crucifixul și funia de usturoi sunt opționale”, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Jurnaliștii scriu în continuare căîn Cluj, de pildă, turiștii pot face slalom printre galerii de artăși teatre, le recomandăsăse rătăceascăprin spațiul de artăcontemporană”Fabrica de pensule”, unde se răsfirămai multe galerii de artă, ateliere ale artiștilor și spații pentru spectacole teatrale. Îngaleria Quadro existăobiecte de artădin ceramicăși expoziții de fotografie. Turul oraÅŸului ar trebui săse sfârșească, în viziunea celor de le The Sun, la Muzeul Național de Istorie, unde pot fi admirate colecția de poțiuni și echipamentul străvechi de laborator desprinse parcădin universul lui Harry Potter.

Pentru căîn Munții Carpați trăiesc lincși, lupi și urși, jurnaliștii de la The Sun îndeamnăturiștii sătreacăprin Sanctuarul Urșilor de la Zărnești, unde specii de urși salvați din cuști și circuri din toatălumea sunt adăpostite într-o ambianțăluxuriantă.

„Înrezervația de urși puteți vedea pui de grizzly jucându-se, iar apoi săvizitați muzeul de ursuleți de jucărie din spațiul rezervației. Pe urmă, mergeți în Poiana BraÅŸov, unde se schiazăși unde, la Clubul Rossignol de la poalele pârtiei, se danseazăpe mese”, noteazăThe Sun.

Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocoțat pe o stâncă, sursăde inspirație pentru reședința Contelui Dracula în romanul lui Bram Stoker oferă, scriu jurnaliștii, panorame impresionante, dacăturiștii urcăscările secrete din interior către turnuri, iar apoi trebuie să-și încordeze forțele și să-și stăpâneascăfrica pentru o vizităla Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran. Pe străzile pietruite și labirintice ale SighiÅŸoarei, oraÅŸul de baștinăal lui Vlad Å¢epeÅŸ, domnitor al Transilvaniei ce a fost transpuns în romanul lui Stoker drept Contele Dracula, călătorii pot vedea case „făurite parcădin turtădulce.”

Pe de altăparte, vizitatorii se pot delecta cu sarmalele românești în toate restaurantele locale, sau, pentru senzații intense, pot gusta cocktailuri pe bazăde limonadăsau campari în pubul „steampunk” (gen de ficțiune unde, într-un univers oniric științifico-fantastic inspirat de Jules Verne și H.G.Wells, societatea industrialăfolosește tehnica și mașinile cu aburi, într-o atmosferădistopică- n.r.) Joben Bistro din Cluj. Înbarul Soviet din același oraÅŸ, cu tematicăizvorâtădin perioada comunistădin România, turiștii se pot insera într-un decor cu telefoane cu fir de pe vremuri și cu păpuși rusești. Pe Strada PieziÅŸădin Cluj, turiștii găsesc cluburi de dans și băuturi alcoolice inedite.

 

sursa: mediafax

Comments

comments

About the Author