Ipoteză uimitoare: cum s-a realizat EPICA reclamă VOLVO cu VAN DAMME

Posted on Noi 17 2013 - 11:34pm by Diana Vegas

În trei zile, canalul oficial YouTube al Volvo a înregistrat aproape 20 de milione de vizualizări la fantastica reclamă la camioanele companiei avîndu-l pe Van Damme ca protagonist.

Realizarea rehnică, dar mai ales performanța umană, a lui Van Damme, a șoferilor și a întregii echipe, este remarcabilă, chiar dacă mici amănunte au fost ”retușate” la filmulețul final, după cum declară chiar realizatorii

“Cascadoria este cât se poate de reală şi a fost făcută din prima filmare” a spus Anders Vilhelmsson, managerul cu relaţiile publice pentru Volvo Trucks  “Este o cascadorie foarte îndrăzneaţă dar am avut tot timpul controlul asupra ei. Nu a existat niciodată vreun pericol real”
În timpul filmării Van Damme a fost asigurat cu nişte cabluri de siguranţă, care au fost scoase în postproducţie. De asemenea fiecare picior a stat pe o mică platformă construită special pe oglinzi, doar pentru a oferi o suprafaţă plată.
Regizorul reclamei este Andreas Nilsson iar agenţia de creaţie este Forsman & Bodenfors.
Filmările s-au făcut pe un aeroport închis din Spania, antrenamentele au durat  3 zile dar filmarea propriu-zisă a fost realizată în doar 15 minute, pentru a prinde acea lumină specială a răsăritului de soare între 8:05 şi 8:20.

Toate bune si frumoase, dar dacă (doar dacă) filmarea s-a făcut invers? Cum invers? Urmăriți filmul de mai sus. Sigur că și dacă ar fi fost așa, realizarea rămâne la fel de spectaculoasă și remarcabilă, fa fel și performanța lui Van Damme. Dar, așa cum spuneam, e doar ipoteză, fără pretenții de temeinicie.

 

 

Comments

comments

About the Author