Iohannis, la liturghie în Catedrala Ortodoxăde la Sibiu – Vezi ce le transmite românilor

Posted on ian. 4 2015 - 12:46pm by petre

Președintele Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ douăore la liturghia de la Catedrala MitropolitanăOrtodoxădin Sibiu, le-a urat românilor, la ieșirea din lăcașul de cult, „La mulți ani!„ și „un an 2015 binecuvântat„, el dând mâna cu mai multe persoane.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a spus, în predica pe care ținut-o la catedrala din Sibiu, căse simte onorat de faptul căpreședintele Iohannis a participat la slujbăși a afirmat căși patriarhul Daniel îl așteaptăpe șeful statului la o slujbă.

Streza a mai afirmat căîi va oferi președintelui pixuri și calendare cu însemnele Mitropiliei Ardealului.

Dupăpredică, în jurul orei 11.45, Iohannis a ieșit din catedralăînsoțit de IPS Laurențiu Streza, cei doi făcând douăfotografii pe scările lăcașului de cult.

Ulterior, președintele a dat mâna cu mai multe persoane aflate în curtea lăcașului de cult și le-a urat românilor „La mulți ani!„ și „un an 2015 binecuvântat„.

„Vădoresc tuturor «La mulți ani!» și un an 2015 binecuvântat!„, a declarat jurnaliștilor Klaus Iohannis

De asemenea, câțiva oameni l-au aplaudat pe șeful statului.

Apoi, Iohannis a intrat împreunăcu Laurențiu Streza în reședința mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la ieșire președintele a salutat oamenii și le-a spus din nou „La mulți ani!„.

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala MitropolitanăOrtodoxă, cu hramul „Sfânta Treime„, din Sibiu duminică, în jurul orei 10.00, fărăsoția sa, Carmen, el nefăcând declarații la intrarea în lăcașul de cult.

La slujbăau mai participat deputatul Raluca Turcan, care este și lider al PNL Sibiu, viceprimarul liberal al municipiului, Virgil Popa, precum și alți lideri ai PNL.

Liturghia duminicalăde la Catedrala MitropolitanăOrtodoxădin Sibiu a fost condusăde mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza.

ÃŽntr-un mesaj postat pe Facebook duminică, șeful statului preciza că, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, va participa doar la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei.

„Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagăpentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră„, mai scria Iohannis.

Catedrala MitropolitanăOrtodoxăa fost ridicatăla începutul secolului XX, dupămodelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scarăredusă. Lăcașul este și sediul Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author