Iohannis, la Expoziția Universalăde la Milano

Posted on mai 14 2015 - 6:46pm by petre

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, Expoziția Universalăde la Milano, fiind primul șef de stat care s-a oprit la Pavilionul Vaticanului, afirmăsurse citate de site-ul agenției de știri ANSA.

Încursul vizitei în Pavilionul Sfântului Scaun, Klaus Iohannis a fost însoțit de monseniorul Erminio De Scalzi, vicarul episcopal din Dioceza Milano, și de Luciano Gualzetti, responsabil de Pavilionul Vaticanului.Milano Romania2

„Președintele Iohannis a folosit, pentru a descrie Pavilionul, un adjectiv care m-a impresionat: «entuziasmant»”, a declarat imediat dupăvizitămonseniorul Erminio De Scalzi.

„Președintele român a fost foarte încântat de specificul pavilionului, care este în mai multe limbi și care, fărăambiguitate, transmite cătrebuie hrănit și sufletul”, a spus reprezentantul Vaticanului.

Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de plecarea într-o vizităoficialăla Vatican, căva adresa o invitație Papei Francisc săviziteze România și căsperăca aceasta săaibăloc în anul 2018, arătând căa avut o discuție în acest sens cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Expoziția UniversalăMilano 2015 (Expo 2015) se desfășoarăîn perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, fiind organizatăde Guvernul Italiei și de guvernoratul regiunii Lombardia. Tema Expoziției este „Hrănirea Planetei, energie pentru viață”.

Comments

comments

About the Author