Iohannis: ”Fiecare român să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”

Posted on iun. 24 2021 - 1:46pm by petre

Iohannis avertizează despre valul 4 de Covid: ”Fiecare român să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”
Președintele Klaus Iohannis, a avertizat, joi, că România s-ar putea confrunta în această toamnă cu un așa-zis val 4 al pandemiei de Covid-19.

 

Șeful statului a atras atenția că interesul românilor pentru campania de vaccinare a scăzut în ultima perioadă, deoarece a scăzut și numărul de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covide-19.

Iohannis a precizat că virusul este în continuă mutație, astfel că cei care nu se vaccinează riscă să ajungă la spital.

”Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și, într-adevăr, am avut și noi din păcate al 3-lea val, destul de puternic. Dar, la noi, campania de vaccinare a fost un succes. Noi, practic, am oprit pandemia. Acum, însă, faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes, care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Eu în continuare sunt de părere că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al 4-lea val? Pentru că virusul evoluează. Vedem că apar la o lună, două, noi forme ale virusului mai agresive, care se răspândesc mai ușor. Părerea mea, în continuare, părerea mea sinceră, este că fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital.” – a declarat președintele Klaus Iohannis.

Comments

comments

About the Author