Investiție de peste 200 de milioane de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice la Timișoara – se vor crea 1.000 de locuri de muncă

Posted on iun. 18 2021 - 9:45am by petre

La Timișoara se vor face baterii pentru vehicule eco. Și alte companii, prezente deja în România, care produc tehnologii similare, au planuri de extindere.

Draxlmaier – o companie care produce componente pentru mașini premium – va investi peste 200 de milioane de euro în fabrica de la Timișoara. O mie de angajaţi vor asambla baterii pentru maşini hibride.

Alexander Schubel, director general Draxlmaier: “Planul este să pornim primul sistem de asamblare a bateriilor de capacitate înaltă, începând de anul viitor.”

.

Tot în vestul ţării, Vitesco are deja 700 de angajaţi care dezvoltă software şi va angaja încă 400 de specialişti.

Cristian Mihaly, general manager Vitesco: “Noi ne dorim ca, în anul 2030, mare parte din maşini să fie cu zero emisii.”

Pe lângă firmele cu capital străin, se dezvolta şi companiile autohtone. De pildă, Lektri.co.

Delia Chiș, director vânzări Lektri.co: “Oferim un produs destinat utilizării acasă. Adică un şofer care are o maşină electrică poate să îşi instaleze un încărcător”

Deşi Bucureştiul domină în preferinţele investitorilor străini, alte patru mari oraşe se luptă pentru banii lor – este vorba despre Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov.

Toate vor atrage 70% din investiţiile de anul acesta. Anul trecut, vorbim de un total de 2 miliarde de euro, iar Franţa, Germania şi Marea Britanie au făcut cele mai mari investiţii.

Comments

comments

About the Author