Inundații catastrofale mătură Turcia după cutremure

Posted on mart. 15 2023 - 10:24pm by petre

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 10 sunt date dispărute după ce viituri masive au lovit sud-estul Turciei, regiune deja afectată de cutremurele devastatoare din februarie, a anunţat miercuri postul public de televiziune din această ţară.

 

Ploi și inundații de amploare în sud-estul Turciei, exact în zonele afectate de seismele violente de luna trecută. Cel puţin 10 oameni au murit luaţi de ape. Zecile de mii de sinistrați, rămași fără case după cutremur, nu mai pot sta acum nici măcar în corturi, pentru că au fost inundate.

De ieri, plouă torențial fără întrerupere și în doar câteva ore, două orașe au fost pur și simplu aocperite de ape. Este vorba despre Sanliurfa și Adyaman, localități greu lovite de cutremurul de acum șase săptămâni.

Corturile în care stau sinistrații de o luna și jumătate au fost inundate și oamenii sunt disperați. Apă le a distrus și puținele lucruri pe care le mai aveau după seism.

Președinele Erdogan, aflat în plină campanie electorală, a promis că imediat vor fi construite orașele din containere.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Ministerele şi echipele de intervenţie coordonează eforturile din teren. Fie că Cel de Sus să ne apere de ce e mai rău. Cu cât amintirea dezastrelor prin care trecem e mai vie în memoria noastră, cu atât ne învăţăm mai bine lecţia.

Unele dintre casele rămase în picioare după cutremur sunt pur și simplu izolate de apele revărsate.

Echipele de intrerventie acționează non-stop pentru a salva oamenii din corturile inundate. Pe străzi se văd mașini plutind, iar viitură matură totul în cale. Sunt mai mulți morți, dar și numărul dispăruților e în creștere.

Comments

comments

About the Author