Incredibil ce a făcut această uriașă companie americană în turnul lui Vlad Țepeș! Ce părere ai? VIDEO

Posted on Iun 22 2017 - 10:16pm by petre

O reclamă a lanțului de fast-food KFC filmată în turnul lui Vlad Țepeș din Târgoviște și care face aluzii la Dracula, a stârnit un val de indignare. Vă lăsăm să vizionați clipul în cauză…

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din Târgovișe și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. În prezent, turnul măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

sursa: Wikipedia, Youtube/KFC

Comments

comments

About the Author