INCREDIBIL! Abia instalat în funcție, noul șef al Poliției Timiș este anchetat de DNA – nu ai săcrezi care este motivul

Posted on ian. 28 2015 - 9:30pm by petre

Potrivit DNA, structura centrală, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o duratăde 60 zile, începând din data de 28 ianuarie 2015 pânăla data de 28 martie 2015, fațăde inculpatul POPESCU GHEORGHE, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de primire de foloase necuvenite.Popescu-Gheoreghe-IPJ

Înordonanța de dispunere a controlului judiciar se aratăcă, existădate și indicii rezonabile care contureazăurmătoarea stare de fapt:

La începutul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, în calitate de inspector șef al IPJ Timiș, dupăce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o secție de poliție în cadrul unei alte structuri aflatăîn subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasmă, în considerarea aprobării anterioare a transferului.
Astfel, la data de 09 martie 2012, polițistul a achiziționat un televizor, la prețul de 999,90 lei, pe care în aceeași zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonalămai mare, în valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului căinculpatul Popescu Gheorghe era nemulțumit de dimensiunile și caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv.

La data de 28 ianuarie 2015, bunul pretins de inculpat și remis acestuia, a fost ridicat de la domiciliul său, ca urmare a efectuării unei percheziții domiciliare.

Pe timpul cât se aflăsub control judiciar, inculpatul trebuie sărespecte următoarele obligații:
a) săse prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de camerăpreliminarăsau la instanța de judecatăori de câte ori este chemat,
b) săinformeze de îndatăorganul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) săse prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) sănu depășeascălimita teritorialăa județului Timiș, decât cu încuviințarea prealabilăa organelor judiciare,
e) sănu exercite profesia sau meseria și sănu desfășoare activitatea de polițist, în exercitarea căreia a comis fapta,
f) sănu dețină, sănu foloseascăși sănu poarte arme,
g) sănu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credințăa obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Încauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Inculpatului Popescu Gheorghe i s-au adus la cunoștințăcalitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedurăpenală.

sursa: DNA

Comments

comments

About the Author