Incredibil! 18 clienți Auchan au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare

Posted on dec. 26 2015 - 9:09pm by petre

Potrivit agenției de presăMediafax, un magazin Auchan din Constanța a fost amendat cu 30.000 de lei de Protecția Consumatorilor, în urma unui control la care au fost găsite 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător și dupăce, în aceastăsăptămînă, 18 clienți ar fi ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, citat de Mediafax, sâmbătă, inspectorii instituției au făcut verificări la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

Înurma controlului, a fost găsităla comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare – orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la grătar – care nu respectau condițiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladăde spanac cu brânză, carne fiartăde porc, carne la garnițăși cremăde zahăr cu termenul de valabilitate depășit.

„Înspațiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie primă(merluciu, file somon, medalion somon, păstrav) cu etichete reprezentând data congelării 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a făcut în condiții improprii (imersate în apă) ce a dus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător„, se mai aratăîn comunicatul CJPC Constanța.

ÃŽntreaga cantitate de preparate culinare și materie primă- 140 de kilograme – a fost oprităde la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei și s-a dispus oprirea temporarăa prestării serviciilor pânăla remedierea deficiențelor.

Controlul a fost făcut dupăce, în urmăcu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, în condițiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanța.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author