Incendiu uriaș în vestul țării! VIDEO

Posted on iul. 9 2021 - 7:16pm by petre

 

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la un depozit de mase plastice reciclabile de la periferia municipiului Salonta, județul Bihor. Focul a fost sesizat la ora 3:41 și a fost stins la ora 13:25, după aproape 10 ore, potrivit comunicatului ISU Crișana.

Peste 60 de pompieri militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu uriaș izbucnit la o firmă de colectare și reciclare deșeuri de materiale plastice din municipiul Salonta, județul Bihor.

Incendiu uriaș în vestul țării! VIDEO

Fumul negru şi dens a fost vizibil şi de la 30 de kilometri depărtare.

„Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor la ora 03.41, moment în care, la fața locului au fost mobilizați operativ peste 30 de pompieri militari”, a relatat ISU Crișana.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent atât în curtea depozitului, cât și la trei hale, în suprafață totală de aproape 2.000 de metri pătrați.

Stingerea focului, îngreunată de insuficiența surselor de apă Acțiunea de stingere a focului a fost îngreunată, printre altele, de existența numeroaselor materiale combustibile, dar și de insuficiența surselor de apă în apropiere, alimentarea autospecialelor realizându-se „de la un alt operator economic și de la hidranții din municipiu”.

Din cauza situației speciale, numărul pompierilor a fost suplimentat până la 60, din cadrul a șase subunități, care au acționat cu nouă autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru a lichida focul. La ora 6:20 incendiul a fost localizat, iar în jurul orei 9:25, echipajele au reușit să pătrundă în incinta depozitului, potrivit ISU Crișana – Bihor.

Foto: ISU Bihor Incendiul a fost stins la ora 13.25, dar echipajele de pompieri militari caută și vineri seară eventuale focare ascunse și pentru înlăturarea efectelor negative.

 

Comments

comments

About the Author