Incendiu uriaș de pădure în nordul Italiei – focul amenință clădiri istorice

Posted on apr. 19 2022 - 6:04pm by petre

Un incendiu izbucnit sâmbătă după-amiază în nordul Italiei s-a extins azi noapte, distrugând zeci de hectare de pădure și forțând evacuarea a zeci de persoane.

Vântul a alimentat flăcările în timpul nopții: 50 de persoane au fost evacuate.

Bijuteria arhitecturii romanice este în pericol

Promontoriul Olgiasca , pe altolago, pe brațul Lecco a Lario este în flăcări. Aproximativ cincizeci de persoane au fost îndepărtate ca măsură de precauţie, iar ţăruşul este periculos de aproape de mănăstirea Piona, o bijuterie a arhitecturii romanice lombarde.

Cele mai recente știri despre războiul din Ucraina, în direct

COLICĂ
Focul Olgiasca, pădurile aprinse de pe lacul înalt Lecco: „Mănăstirea Piona este amenințată”
Focul Olgiasca, pădurile aprinse de pe lacul înalt Lecco: „Mănăstirea Piona este amenințată”
de Barbara Gerosa
17 aprilie 2022
Incendiul izbucnit sâmbătă după-amiază părea să fi fost stins. Vântul a alimentat flăcările în timpul nopții: 50 de persoane au fost evacuate. Bijuteria arhitecturii romanice este în pericol

Pădurile lui Colico ard. Promontoriul Olgiasca , pe altolago, pe brațul Lecco a Lario este în flăcări. Aproximativ cincizeci de persoane au fost îndepărtate ca măsură de precauţie, iar ţăruşul este periculos de aproape de mănăstirea Piona, o bijuterie a arhitecturii romanice lombarde.

În acțiune șapte echipe de pompieri , două elicoptere și macaraua specială Erickson Air Crane S-64 capabilă să descarce până la 9.000 de litri de apă. Protecția civilă este și ea la fața locului. Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiază, părea a fi stins, dar vântul puternic a aprins flăcările, pompierii lucrând toată noaptea pentru a stinge flăcările. Zeci de hectare de verdeață au fost devorate între zona carierei și stânca din apropiere de care o duzină de alpiniști au fost alungați de la primele ore.

Și tocmai condițiile meteo complică planurile de stingere a pompierilor pentru întreaga zi. Chiar și în după-amiaza târziu, duminică, elicopterele zboară deasupra zonei. Teama este că vântul se va înălța, așa cum s-a întâmplat ieri, cu reluarea în consecință a unor focare. Un bărbat în vârstă, speriat, s-a simțit rău și a fost internat la spitalul Morbegno.

Comments

comments

About the Author