Incendiu puternic lângă calea ferată

Posted on oct. 1 2023 - 9:08pm by petre

Zeci de hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări și a fost dată peste cap circulația trenurilor pe magistrala Bucureşti-Ploieşti.

Focul izbucnit sâmbătă în localitatea ilfoveană Buftea s-a extins din cauza vântului puternic și s-a apropiat de calea ferată.

Pentru a evita pericolul, angajaţii CFR au scos de sub tensiune linia de contact, iar trenurile au rămas blocate în câmp.

Pompierii au intervenit la timp. Un depozit de gaz se afla în apropiere și exista pericolul producerii unui nou dezastru, precum cel din Crevedia.

Flăcările au cuprins cu repeziciune vegetaţia uscată și i-au speriat pe călătorii aflați în tren, aproape de București. Pompierii au cerut angajaţilor CFR să scoată linia de contact de sub tensiune, înainte de a interveni.

Au fost alertate progresiv 16 autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD. Suprafața totală afectată este de aproximativ 350.000 de metri pătrați.

În lupta lor cu flăcările, pompierii au reușit să limiteze la timp proporțiile acestui incendiu. La doar câteva zeci de metri se afla o stație de gaze.

Mai multe trenuri au rămas blocate pe traseu. Oamenii și-au pierdut răbdarea, mai ales că nimeni nu le-a explicat ce se întâmplă.

Până când incendiul va fi stins complet, trenurile au circulat pe un singur fir.

Comments

comments

About the Author