Incendiu devastator la o fabrică de mezeluri – pompieri răniți VIDEO

Posted on feb. 22 2022 - 6:08pm by petre

Doi pompieri au fost răniţi în această dimineaţă, într-un incendiu devastator care a avut loc la fabrica de mezeluri „Ana şi Cornel” de lângă Mizil, în judeţul Prahova.

Salvatorii au fost duşi la spital, cu arsuri pe mâini şi pe faţă. Unul era chiar şeful de tură al detaşamentului chemat să intervină pentru stingerea flăcărilor. Cu arsuri pe căile respiratorii, acesta a fost intubat chiar la locul incendiului.

Incendiul de proporţii a cuprins hala de 7.000 de metri pătraţi, dar şi o clădire de birouri.

 

Incendiul a izbucnit în toiul nopţii. Flăcările înalte au cuprins cu repeziciune fabrica de mezeluri de lângă Mizil, dar şi o clădire de birouri. În tura de noapte erau 15 angajaţi care au reuşit să iasă la timp. Doi pompieri, primii ajunşi la locul intervenţiei, au fost însă răniţi.

Lt. Col. Alexandru Muscalu, Insp. Sef ISU Prahova: Au încercat să intre în interiorul halei de unde ieşea foarte mult fum, iar în momentul în care au intrat s-a produs o explozie. Probabil, în momentul în care a ars s-a consumat tot oxigenul din interior şi în momentul în care s-a deschis uşa a explodat.

Care este starea pompierilor răniţi în incediul de la fabrica de mezeluri „Ana şi Cornel”

Imaginile filmate din aer arată amploarea dezastrului. A fost nevoie de opt autospeciale pentru stingerea incendiului. Aproape 50 de pompieri s-au luptat cu vâlvătaia, în timp ce colegii lor răniţi erau îngrijiţi de medici.

Dr. Andrei Ilinca, Dir. Med. SJU Ploiesti: Este vorba despre un bărbat de 42 de ani care a fost intubat încă de la locul incendiului, deoarece s-a suspicionat şi o arsură de căi aeriene superioare. Acesta prezintă arsuri cam pe 15% suprafaţă corporală. Iar cel de-al doilea, rănit uşor, este vorba de 5%, arsuri la nivelul mâinilor.

Nu se ştie încă de la ce a pornit incendiul. Cert este că, pentru multă vreme, fabrica nu îşi va mai putea continua activitatea, iar oamenii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author