Încă un pod prăbușit în Italia

Posted on mai 12 2021 - 10:34pm by petre

La Spezia – În timp ce operațiunile de deschidere a podului Pagliari din La Spezia erau în desfășurare, o parte din structură a cedat. Un piston pare să fi eșuat. Din fericie, nu există victime, dar, din cauza accidentului, traficul în acea parte a orașului este blocat.

Tehnicienii Autorității Sistemului Portuar din La Spezia și organele judiciare au efectuat o inspecție lângă podul prăbușit.

Din primele investigații a reieșit că ar fi putut fi o problemă hidraulică la momentul închiderii podului levabil care a cauzat căderea acestuia.

„Podul de oțel, pe 24 martie, a fost supus unei verificări exacte a pistoanelor hidraulice de ridicare și a fost certificat pentru funcționarea corectă a acestora”. Acest lucru a fost afirmat într-o notă de Autoritatea pentru Sistemul Portuar.

Autoritatea explică, de asemenea, că locuitorii clădirii cu vedere la pod , evacuați din motive de siguranță, au fost întâmpinați, chiar de AdSP, într-un hotel din centrul orașului până când se pot întoarce la casele lor.

Între timp, președintele AdSP, Mario Sommariva, a fost numit gardian judiciar .

El adaugă nota: „Birourile planifică deja deplasarea în siguranță a structurii în timp util, în mod evident în conformitate cu calendarul dictat de deciziile organelor de anchetă care au confiscat podul imediat după accident în această dimineață. Aceasta pentru a restabili rapid utilizarea piesei pe mare, necesară pentru a nu bloca activitatea șantierelor navale situate în Darsena Pagliari, unde activează diverse companii din sectorul nautic.

Iată cum s-a prăbușit podul: tragerea din dronă

Inconvenientele pentru traficul rutier sunt limitate, deoarece o alternativă este deja disponibilă pentru traficul rutier.

Din fericire, accidentul nu a implicat niciun vehicul tocmai pentru că, prin natura sa, podul mobil este interzis circulației obișnuite în timpul manevrelor de deschidere și închidere , funcționale activităților prezente în doc.

În prezent, toate birourile Autorității Via del Molo funcționează și colaborează activ cu organele de anchetă ”.

Comments

comments

About the Author