Încă un dezastru! România va ucide un număr uriaș de păstrăvi din cauza unui virus

Posted on feb. 3 2023 - 7:47pm by petre

Este focar de septicemie hemoragică virală, la o păstrăvărie din judeţul Sibiu, aflată în administrarea Direcției Silvice. Sute de peşti au fost găsiți morți la suprafața apei, în cinci dintre bazinele crescătoriei.

Ca să înlăture pericolul, autorităţile vor distruge peste 18 tone de păstrăv, iar întreaga zonă va fi igienizata temeinic.

Specialiștii au confirmat prezența virusului care a provocat septicemia hemoragică la peștii de la Păstrăvăria Laiţa din localitatea Cârțișoara, în urma analizelor de laborator.

Este vorba despre o boală virală care afectează în special puietul. Virusul induce păstrăvului o anemie avansată, în urma căreia apar hemoragii în diverse organe ale peștelui.

 

Șerban Țichindelean, director ANSVSA Sibiu: „Peștii nu mai înoată, nu mai sunt vioi sau nu mai vin în cazul hrănirii spre locul de hrănire, sau unii plutesc. Dacă privim globul ocular, acesta este exoftalmic cu puncte hemoragice.”

Zona a intrat imediat în carantină.

Ilie Troancă, director ROMSILVA Sibiu: „Se pun plase, am împrejmuit cu gard electric inclusiv toată păstrăvăria, inclusiv bazinele de peşte, ca să nu aibă acces animale.”

sursa: Știrile Pro TV

Comments

comments

About the Author