Încă un caz revoltător de violență a unui polițist

Posted on mart. 14 2021 - 10:03pm by petre

Un polițist a fost filmat, exact acum un an, în București, în Sectorul 2, în timp ce îl bate, cu pumni, în față, pe un tânăr, pe stradă.

Incidentul s-a petrecut pe Șoseaua Iancului, marți seara. Pe imagini se vede cu un polițist lovește cu pumni un tânăr.

Un coleg de-al polițistului a încercat să îl calmeze, dar în zadar. După ce i-a mai aplicat un pumn tânărului, polițistul bătăuș a luat-o la fugă după un altul, pe care l-a prins și cu ajutorul unei mașini de poliție.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public , vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbați au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Poliția Capitalei a venit, după incident, cu precizări după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu polițiști de la Secția 9 care lovesc doi bărbați surprinși pe stradă după ora 22 și care au refuzat să se legitimeze.

În comunicatul Poliției nu se spune însă nimic despre comportamentul agresiv al polițistului și dacă acesta a fost sau nu supus unei investigații.

Comments

comments

About the Author