Încă două companii mari de stat își mută conturile de la băncile austriece

Posted on dec. 13 2022 - 3:31pm by petre

După ce Compania Naţională De Drumuri a anunțat că își mută banii de la BCR, unde rula 12 miliarde de lei anual, mai multe companii de stat au început să îi urmeze exemplul.

După ce Austria ne-a blocat accesul în Schengen, Guvernul ia primele măsuri. Astfel, companiile mari de stat care aveau conturi la băncile austriece încep să își mute banii la CEC. După CNAIR, marți a venit rândul altor instituții să facă această mișcare.

 

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu la recepţia lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi, citat de Agerpres.

El a subliniat că această mutare nu se va întâmpla rapid, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece au anunţat că vor face toate diligenţele în acest sens.

00:03
„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.

 

O serie de companii şi-au anunţat în ultimele zile intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

Cancelarul austriac spune că boicotul nu este bun și face mai mult rău României
Cancelarul austriac Karl Nehammer le transmite românilor după ce Viena a împiedicat aderarea României la Schengen că un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României. Săptămâna trecută, președintele austriac menționa într-un mesaj că economia austriacă este ameninţată de contramăsurile româneşti.

 

Comments

comments

About the Author