ÎnRomânia a început cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centralăși de Est – liderii Ungariei se aflăîn România

Posted on mai 14 2016 - 2:05pm by petre

Anul acesta, se sărbătoresc 501 de ani de când a fost ridicatăstatuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Șumuleu. Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, ajuns la cea de-a 449-a ediție, este considerat cel mai mare al lumii catolice din Europa Centralăși de Est.

Sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, manifestare religioasăla care sunt așteptate peste 100.000 de persoane din toatălumea, participăpreședintele Ungariei, Ader Janos, alături de soția sa, Herczegh Anita, precum și vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt.Pelerinaj Sumuleu-Ciuc

 

Preotul prelat care oficiazăslujba de Rusalii, în acest an, este arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György.

Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc are o tradiție de secole, iar în acest an se desfășoarăsub motto-ul ‘Fii binecuvântată, FecioarăPreasfântă, Doamna Milostivirii!’, întrucât, potrivit organizatorilor, „Sanctitatea sa, papa Francisc le-a propus în mod expres tuturor diacezelor sădeschidăpoarta sacrăa milostivirii”.

Pentru buna desfășurare a evenimentului au fost mobilizați peste 500 de jandarmi, polițiști și pompieri, la fața locului fiind amplasate mai multe puncte fixe de prim ajutor, iar 20 de ambulanțe sunt pregătite săintervinădacăpelerinii vor avea problema medicale.

sursa: Mediafax, foto: Jurnaluldenordvest.ro

Comments

comments

About the Author