Impozite pentru organizatorii de nunti si de botezuri

Posted on sept. 30 2010 - 8:22pm by petre

Evaziunea fiscala bate toate recordurile in domeniul organizarii de nunti, botezuri sau, in cel mai rau caz, inmormantari. Solutia ar putea fi impozitarea celor care organizeaza tot felul de astfel de evenimente. Anuntul a fost facut de deputatul PDL de Timis, Gheorghe Ciobanu, care a declarat ca de la 1 ianuarie 2011 s-ar putea introduce un impozit forfetar pe domeniile predispuse evaziunii nunti, botezuri sau banchete.

Numai in Timisoara sunt peste o suta in fiecare saptamana. Este o zona de evaziune fantastica. Oricine isi face nunta nu cere chitanta. Inseamna milioane de euro pierdute la bugetul de stat, a explicat deputatul.
Teoria este insa putin mai greu de pus in practica. Reprezentantii Agentiei Nationale de Administratie Fiscala lucreaza deja la o metoda de control indirect, pentru a putea sa ia banii retroactiv. Deputatul timisean este convins ca fenomenul a luat amploare si ca se pierd foarte multi bani la buget in aceasta directie. Mi s-a spus de la ANAF ca va avea actiuni complete. Este o tema de reflectie pentru noi toti ca aceasta zona puternica de evaziune fiscala sa inceteze. Este o zona de evaziune fiscala foarte mare. Vorbim ca orice venit trebuie impozitat. Discutiile sunt mai profunde. Lucreaza la o metoda de control indirecta. Spun evenimentele pe care eu ca firma le organizez in aceasta luna. Din punctul meu de vedere, realisti fiind, este o zona foarte foarte mare. Sa pui in mediu la eveniment o suta de persoane. E un lant foarte mare si nu pot fi de acord cu aceasta zona de evaziune fiscala, a conchis Gheorghe Ciobanu.

Comments

comments

About the Author