Ilie Stepan face un apel către muzicenii români înaintea concertului Pro Musica din Penitenciar

Posted on mai 6 2015 - 6:11pm by petre

Joi, 7 mai 2015, ora 20:30, în curtea interioarăprincipalăa Penitenciarului Popa Șapcădin Timișoara va avea loc un concert extraordinar Pro Musica. Concertul este prilejuit de lansarea OFICIALĂ a dublului DVD “41 – Live in Timișoara„. Concertul are în intenție a se desfășura cu toatălogistica aferentăunei manifestări de acest gen: scenămare de concert, instalație profesionalăde sunet și lumini, ecrane pentru proiecții etc., și bineînțeles cu participarea integralăa întregului team PRO Musica (cântăreți, echipa tehnicăși ceilalți realizatori).

Este primul concert de o asemenea complexitate susținut vreodatăîntr-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este:“ȘI ÃŽNTRE ZIDURI SUNT INIMI!“

Acest concert, ca intentie, se vrea inclus în șirul de manifestări muzicale care săcompleteze în mod necesar calendarul acțiunilor culturale integrate în dosarul de intenție privind candidatura orașului Timișoara la titlul de CapitalăCulturalăEuropeanăpentru anul 2021.
Lansarea oficialăa DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timișoara“ va avea loc vineri 8 mai de la ora 19.00, în Sala Multifuncționalăa Consiliului Județean Timiș, evenimentul urmând săfie transmis live și prin intermediul Internetului. Dublul DVD care se va lansa cu aceastăocazie cuprinde concertul de comeback după21 de ani de pauzăal trupei Pro Musica, desfășurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara, unde legendara formație timișoreanăle-a oferit celor prezenți un spectacol realmente fascinant. Lansarea DVD-ului va fi transmisălive pe Internet, la adresa http://www.infoo.ro/?id=SX283106ZJ

„Înceea ce privește Stepan Project, avem niște antecedente culturale în colaborările noastre cu Penitenciarul din Timișoara. Am lansat și discurile Undeva în Europa și Lumina, acolo. Acum, însă, e prima oarăcând susținem un concert de asemenea amploare. Concertul este o repetare ca și logisticăa concertului pe care l-am susținut în luna octombrie la Filarmonica Banatul. Nu se va face rabat la nimic. Concertul este făcut pentru cei aflați înăuntru. Vor fi invitate familiile unora dintre ei, studenții voluntari de acolo, copii de la Centrul de Reeducare de la Buziaș, o parte din personal, colaboratorii formației. Accesul va fi permis tuturor, în limita locurilor disponibile“, spune Ilie Stepan. Legendarul muzician timișorean a lansat în premierăabsolutăun îndemn adresat tuturor muzicienilor din România.

„Noi aparținem generației Woodstock care militeazăpentru non – violențăși pentru energia pozitivăa muzicii. De aceea, vom începe și vom termina fiecare concert cu piesa manifest a lui John Lennon, Give peace a chance. Facem un apel la toți muzcienii români săfacăla fel. Trăim într-o societate în care focarele de război sunt tot mai multe și unele dintre ele la micădistanțăde noi. Nu căutăm, vinovați ci vrem săatragem atenția asupra acestui fapt. John Lennon a fost un stindard în aceastăluptăși îi rugăm pe toți muzicienii din țara noastrăsăîși înceapăși săîși termine concertele cu celebra piesăa lui“, a declarat Ilie Stepan.

Comments

comments

About the Author