Iată ce se construiește acum în centru la Timișoara VIDEO

Posted on ian. 30 2023 - 3:48pm by petre

Automacarale, schele, garduri și ghivece în Piața Operei din Timișoara.

Se contruiește un turn metalic cu mai multe etaje pentru deschiderea anului în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Organizatorii promit că acolo va fi o grădină verticală, pe structură metalică, cu fix 1306 plante.

Platformele pepinierei vor fi deschise publicului larg și vor funcționa ca puncte de belvedere, oferind o perspectivă inedită asupra pieței, totodată, fiecare nivel al pepinierei va spune povești ale Timișoarei și va acomoda multiple activități culturale.

https://youtube.com/shorts/eITr_tBe05E?feature=share

 

Grădina verticală va fi inaugurată în data de 17 februarie, odată cu deschiderea programului Capitală Culturală Europeană.

”Proiectul ne propune să privim Piața Victoriei dintr-o nouă perspectivă, de la înălțime. Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara, este o instalație temporară, efemeră, realizată dintr-o structură metalică, modulară, prin intermediul căreia vom putea testa diverse scenarii de utilizare a spațiului public”, spun cei implicați în acest demers

Proiectul își propune astfel să transmită un mesaj puternic în ceea ce înseamnă biodiversitatea urbană ca element central identitar al Timișoarei și valorile ecosistemice pe care aceasta la aduce societății. Pe lângă acestea, proiectul are și o importantă componentă comunitară prin implicarea unei rețele locale de producători și a societății în general.

Comments

comments

About the Author